Nieuwsbrief februari

Nieuwe vrijwilligers:

Deze maand verwelkomt TSX 3 nieuwe vrijwilligers: Thaïs (orthopedagogie), Ilse (ortheopedagogie) en Erlijn (sociaal werk), studenten van Hogeschool Gent departement Soag. Zij komen in het opvangtehuis hun stage doen. Thais en Ilse versterken het team tot 6 mei en Erlijn blijft tot 21 mei.

Erlijn: Ik ben blij dat ik hier eindelijk ben, na maanden lang af te tellen! Ik ga mijn uiterste best doen voor dit project, dat verdient het zeker!

Ilse: Al na enkele weken hadden deze kinderen mijn hart gestolen. Deze bende energieke knullen verdienen onze inzet en aandacht zeker!

Thaïs: Wat een ervaring:de kinderen,de cultuur,TSX,…! Ik ben blij dat ik mag meewerken aan de verdere ontwikkeling van een prachtig project!

Op bezoek in het Ziekenhuis bij Taihirou Sarr :

Vorige maand werd er een zieke Talibé naar het ziekenhuis gebracht en werd er geconstateerd dat hij een tumor in de kaak had. Na de nodige behandeling is hij aan de beter hand: gisteren (07/02/10) hebben we hem een bezoek gebracht. Fatou Kiné is elke dag bij hem, dus we ontmoetten haar daar ook. De verbetering bij Tauhirou is opmerkelijk (zie foto) en het ziet alvast veel beter uit dan toen we hem vonden. Zijn kaak is nog steeds opgezwollen, maar niet meer in dezelfde mate als voor de behandeling. Taihirou kan ook weer lachen. Nu staan er hem nog 3 behandelingen te wachten, over een periode van 4 maanden. Fatou zal hem blijven begeleiden, tijdens deze behandelingen, ze heeft nu de tijdelijke voogdij gekregen over Taihirou. Hiervan werd een document opgesteld en ondertekend door Fatou en de marabout van Taihirou. Er komt van overal hulp: er wordt korting gegeven in het ziekenenhuis, op de evaluatie en behandeling, (Taihirou staat natuurlijk onder constant medisch toezicht),op medicijnen, op radiografie, … Ook een medewerkster van de Belgische ambasade heeft een som geld geschonken. Zij betekende voor Fatou een enorme steun.

Taihirou begint aan een lange genezingsweg:

Taihirou is ondertussen aan een behandeling gedurende 4 maanden begonnen. Zijn haar begint stilaan uit te vallen en vaak is hij ziek. De chemo die hij krijgt zorgt ervoor dat hij alles wat hij probeert te eten meteen weer moet overgeven, hij kan zelfs geen water verdragen. Fatou is veruit dag en nacht bij hem en dit begint ook bij haar een tol te eisen. Ze luchtte vandaag haar hart aan de stagiairs en vertelde hoe ze met hart en ziel hoopt dat Taihirou zal genezen. In het ziekenhuis heeft ze een kind ontmoet dat dezelfde kanker had als Taihirou en deze jongen is jammer genoeg al aan zijn 8ste maand strijd begonnen en heeft o.a. Een oog verloren door deze agressieve vorm van kanker. Ik doe dan ook een warme oproep om allemaal aan Taihirou te denken en hem een warm hart onder de riem te steken. Het zou leuk zijn als er brieven werden geschreven, tekeningen werden gemaakt,… om Taihirou en Fatou te tonen dat er aan hen

Triiiiiiiiing: tijd om naar school te gaan!

In januari kwam er een container toe in TSX, die kwam helemaal uit ons Belgenlandje en werd opgestuurd door Afractie. Er gaan 15 kinderen van ons opvangtehuis naar een schooltje dichtbij: l’école 5. Daarom heeft de ploeg (Samba, Arthur,…) beslist * een pakket met matriaal uit de container aan dit schooltje te schenken. De directrice heeft dit samen met haar adjunct in ontvangst genomen. Er werd ook materiaal geschonken aan het ziekenhuis van Yoff en aan de Daara van Yoff. De container zat bomvol materiaal: van computers tot stylo’s,… Ondertussen hebben we het overvolle materiaalkot hier in TSX geordend en is er weer ademruimte. Op dit moment zijn we nog aan het wachten op een reactie van het ziekenhuis van Camberène om materiaal te komen ophalen dat voor hen bestemd is.

*elke twee weken is er op vrijdag bij TSX een teamvergadering met de hele ploeg.

Publicités

Laisser un commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

w

Connexion à %s