Nieuwsbrief Juli

–         4e inentingssessie 15 juillet

Op deze dag vond de 4e inentingssessie voor de kinderen van het project plaats. Een dokterteam van het ziekenhuis van Yoff kwam langs om deze vaccinaties toe te dienen.

Zoals de andere vaccinatiedagen is ook deze succesvol verlopen zonder verdere complicaties. Bij deze bedanken wij nogmaals Afractie om dit initiatief en ook alle andere mogelijk te maken.

 

–         Solidariteitsdag Talibés 24 juli op het project

 

 

Samen met de oud-leerlingen van de Dabakhschool die vlak naast het project ligt heeft het TSX team deze solidariteitsdag voor de Talibés mogelijk gemaakt. Deze dag werd gesymboliseerd door blote voeten, beide teams liepen dan ook de hele dag op blote voeten. De twee teams konden duidelijk herkend woorden aan hun shirt. Het TSX –team  droeg de rode shirts van het centrum zelf, de oud-leerlingen droegen hun eigen shirt. Al vanaf 8uur ’s konden zowel de gewone kinderen als de Talibés op het project terecht en dit  tot 18uur. ‘s Ochtends vroeg hebben equipe beide teams samen het ontbijt klaargemaakt.

 

 

Gedurende hele dag werkten ze samen, om deze solidariteitsdag speciaal voor de talibés te organiseren. Na het ontbijt kwamen 3 dokters, waarbij de kinderen gratis op consultatie konden komen, en die hen ook medicijnen gaven indien nodig.

 

 

Hierna volgde het middagmaal met de gehele ploeg, de oudleerlingen en de talibés. Deze werd wederom klaargemaakt door de oudleerlingen, het TSX – team en ook enkele ouders van de kinderen. Gedurende dit alles konden de kinderen in de klas terecht om te kleuren of buiten om te spelen.

 

 

We vinden dan ook dat deze samenwerking zeker voor herhaling vatbaar is en hopen ook in de toekomst dergelijke initiatieven te konden organiseren.

Opgesteld door Samba Diouf en Reinout Verbrugghe.

Publicités

Laisser un commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

w

Connexion à %s